Кабмін змінив вимоги до попереджень про шкоду куріння на пачках сигарет

сигареты

Кабінет міністрів скасував чинні вимоги до маркування пачок сигарет та тютюнових виробів з метою повноцінного впровадження нових норм, які вступають у силу 11 січня 2024 року.

Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, ухвалена постанова дозволить завершити процес імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, відповідно до якої оновлюється маркування пачок.

"Йдеться про розміщення оновлених графічних та текстових зображень медичних попереджень на упаковках з сигаретами. Такі попередження діють у 42 країнах світу та продемонстрували свою ефективність у боротьбі з тютюнопалінням", – уточнили у МОЗ.

Там нагадали, що у травні Міністерство юстиції вже затвердило 14 наборів (варіантів тексту та ілюстрацій) медичних попереджень, а також технічні вимоги до дизайну та форми маркування та порядок нанесення попереджень виробниками тютюнових виробів. Нове маркування набирає чинності з 11 січня 2024 року. При цьому розмір зображень, що попереджають про шкоду куріння на пачках сигарет, збільшиться до 65% від площі пачки.

Макети, як виглядатимуть медичні попередження на пачках сигарет починаючи з 11 січня 2024 року, доступні за посиланням.

Автор: Михайло Орлюк




Актуально

Резонанс

Теги