Рідній фірмі подруги голови Дніпропетровської ОВА Резніченка дали новий контракт на 100 мільйонів

Найцинічнішою закупівлею тижня з 14 по 21 січня в системі «Прозорро» став контракт на утримання доріг між Дніпропетровською облдержадміністрацією і фірмою «Будінвест інжиніринг» ціною в 100 мільйонів гривень.

Об этом сообщает Конфликты РУ

Про це пише журналіст-розслідувач видання «Наші гроші» Юрій Ніколов.

Журналіст пояснив, що цинізм полягає саме у фірмі-підряднику. Це там сама фірма, співзасновницею якої була Яна Хланта, подруга губернатора Валентина Резніченка. Це та сама фірма, якій обладміністрація Резніченка під час вторгнення перерахувала на асфальтування 1,5 мільярди гривень, і це було більше, ніж загальні витрати на ремонт місцевих доріг у будь-якій іншій області. Це та сама фірма, про яку восени вийшли розслідування «Схем» і «Української правди», за результатами яких були обшуки НАБУ і у Резніченка, і у консультанта «Великого будівництва» Юрія Голика.

«Але в результаті маємо тільки те, що подругу Резніченка викреслили зі складу засновників фірми, і дали їй черговий 100-мільйонний контракт», — констатує Ніколов.

Він також пояснив, що за минулий тиждень в системі «Прозорро» оприлюднено 78 тисяч повідомлень про закупівлі на 21,3 млрд₴ На ремонти доріг та мостів припало 2,1 млрд грн, або 10% від усіх закупівель тижня.


Источник: Корупция Ру




Актуально

Резонанс

Теги