СБУ та БЕБ повідомили про підозру одній з фігуранток схеми привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті

СБУ та БЕБ повідомили про підозру одній з фігуранток схеми привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті

Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки повідомили про підозру одній з фігуранток кримінального провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта».

Об этом сообщает Устав ГРУПП

Мова йде про головного бухгалтера Укртатнафти – вона переховувалась в Ужгородському районі на Закарпатті, але співробітники спецслужби встановили її місцезнаходження.

привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті

Серед іншого встановлено, що ПАТ «Укртатнафта» виробляло та реалізовувало пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку, хоча відповідне податкове навантаження закладалось у ціну для споживачів. Тож заборгованість по сплаті акцизу за даним епізодом становить 605 млн₴

Загалом правоохоронці продовжують активні слідчі дії у рамках провадження про привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом акціонерних товариств.

привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті

Зокрема, у Дніпрі було викрито приміщення, де зберігалась прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов’язаних підприємств, печатки тощо.

Таким чином, правоохоронці відшуковують виведені активи Укрнафти і Укртатнафти та встановлюють всі обставини протиправної діяльності колишніх керівників цих компаній.

привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті привласнення 40 млрд гривень на Укрнафті і Укртатнафті

Нагадаємо, СБУ та БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти. Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків і легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом.

У рамках кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема, це виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення ними від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного і нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.

За даними слідства, така злочинна діяльність здійснювалася в інтересах фактичних власників і бенефіціарів компаній.

Джерело

Источник: Проект РУ




Актуально

Резонанс

Теги